Hemmagjord müsli del 2!
Hallå mina apelsinvänner!
Ikväll har jag gjort nötmüsli! Suuuuupergott!!! Här kommer beskrivning i dess enklaste lag:
Innehåll:
60 g rågflingor (180 kcal)
55 g honung (180 kcal)
55 g råsocker (220 kcal)
50 g sötmandlar (300 kcal)
50 g cocos (305 kcal)
40 g solrosfrön (237 kcal)
25 g hasselnötter (165 kcal)
25 g paranötter (165 kcal)
Totalt 350 g (1752 kcal)
Näringsinnehåll per 100 g = 500 kcal
Så här går du till väga:
1. Hacka nötterna ganska fint.
2. Smält honungen i en stekpanna.
3. Häll i dom hackade nötterna i stekpannan.
4. Häll i resten av ingredienserna i pannan och rör om. Ha på ganska hög värme och rör hela tiden.
5. Rör om i ca 10-15 minuter eller tills cocosen börjar få färg.
6. Häll ut müslin på ett bakplåtspapper och låt svalna. Klart!
Hackade nötter!
Stek i honung!
Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna! Voila! Helt egengjord müsli!
Nu: psylliumfrön! :)
Ikväll har jag gjort nötmüsli! Suuuuupergott!!! Här kommer beskrivning i dess enklaste lag:
Innehåll:
60 g rågflingor (180 kcal)
55 g honung (180 kcal)
55 g råsocker (220 kcal)
50 g sötmandlar (300 kcal)
50 g cocos (305 kcal)
40 g solrosfrön (237 kcal)
25 g hasselnötter (165 kcal)
25 g paranötter (165 kcal)
Totalt 350 g (1752 kcal)
Näringsinnehåll per 100 g = 500 kcal
Så här går du till väga:
1. Hacka nötterna ganska fint.
2. Smält honungen i en stekpanna.
3. Häll i dom hackade nötterna i stekpannan.
4. Häll i resten av ingredienserna i pannan och rör om. Ha på ganska hög värme och rör hela tiden.
5. Rör om i ca 10-15 minuter eller tills cocosen börjar få färg.
6. Häll ut müslin på ett bakplåtspapper och låt svalna. Klart!
Hackade nötter!
Stek i honung!
Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna! Voila! Helt egengjord müsli!
Nu: psylliumfrön! :)
Kommentarer
Trackback